Page 35 - Gebra
P. 35

 VAKSPECIALIST WORD JE NIET ZOMAAR
Passende opleidingen
DE GEMENGDE- EN SPEELGOEDBRANCHE HEEFT GROTE BEHOEFTE AAN VAKSPECIALISTEN: ÉCHTE VAKMENSEN MET KENNIS VAN HET PRODUCT ÉN VAN VERKOPEN. MAAR VAKSPECIALIST WORD JE NIET ZOMAAR. DAAR MOET JE WEL WAT VOOR DOEN.
De detailhandel oefent een enorme aantrekkingskracht uit op grote groepen mensen (vooral jongeren) die in de sector aan de slag willen. Ook in de Gebra! Wat
wil je ook, met zo’n leuke sector? Mooie producten, creatieve mensen, spannende uitdagingen en continue vernieuwingen. De branche staat nooit stil. En de wereld van de mensen die hier werken al evenmin.
Niemand krijgt vakmanschap in de schoot geworpen. Daar moet je voor studeren, in de praktijk verder leren en je specialiseren. En dat gaat maar door, want leren houdt nooit op. Het productassortiment verandert immers ook continu, en de wensen van de consument staan al evenmin stil.
Wie bij wil blijven moet zich dus blijven ontwikkelen. Daarom is het zo jammer dat de werkgevers geen heil meer zien in het Sociaal Fonds Gebra. Want uitgerekend deze organisatie heeft zich altijd ingezet voor – onder meer – gerichte opleidingsac- tiviteiten. Onderdeel van het sociaal fonds is immers het opleidings- en ontwikkelings- fonds.
Het zou voor de hand hebben gelegen als de werkgeversorganisatie Vereniging Gebra het aanbieden en faciliteren van scholing van het sociaal fonds had overgenomen, maar tot dusver is dat niet gebeurd. Op
de website van de Vereniging Gebra is
nog altijd slechts één opleiding te vinden, namelijk de e-learning “Verkoop in de praktijk”.
                     
   33   34   35   36   37