Page 5 - Gebra
P. 5

 VOORWOORD
Investeren in jezelf
Wie investeert, maakt kans op winst. Investeren in beursfondsen levert echter geen gegarandeerde zekerheden op. Investeren in vastgoed rendeert vaak iets beter, maar niet altijd. Investeren in de liefde daarentegen levert doorgaans wel veel op. Maar wie échte zekerheid zoekt, investeert in de eerste plaats in zichzelf.
Ook als werknemer valt er veel winst
te boeken met in jezelf investeren. Hoe jonger je hier mee begint, des te meer je profiteert. Reken maar uit. Wie investeert
in één of meer werkgerichte opleidingen of trainingen, kan een stap omhoog doen op de carrièreladder, krijgt een bijbehorend hoger salaris, en profiteert hier als jongere langer van dan iemand die al wat ouder is. Waarmee we overigens niet gezegd willen hebben dat het daarom voor de (iets) ouderen onder ons geen zin zou hebben om in zichzelf te investeren. Integendeel zelfs.
Investeren in jezelf als werknemer betaalt zich trouwens op meer fronten uit dan alleen in inkomen. Een opleiding volgen houdt je fris en verbreedt je kennis. Bovendien: wie zich ontwikkelt en nieuwe uitdagingen aangaat, zit lekkerder in zijn vel, beleeft meer werkplezier en presteert beter.
Investeren in jezelf maakt dat jouw werk ook voor langere tijd leuk blijft en mogelijk zelfs leuker wordt dan nu.
Ook niet onbelangrijk: dit vermindert de kans op eventuele arbeidsongeschiktheid.
Wie zijn of haar werk lang gezond wil kunnen blijven uitvoeren, zal zuinig moeten zijn op zijn of haar lichaam. Het kan daarom nooit kwaad je te verdiepen in de arbo- regels en middelen die het werk lichter maken. Net zomin als kennis hebben van duurzame inzetbaarheid, zodat je later als oudere nog altijd goed uit de voeten kunt in de branche. Ook dit zijn vormen van investeren in jezelf.
Deze Werk wijzer in de Gemengde- en Speelgoedbranche wordt je aangeboden door FNV Handel in samenwerking met FHKN. De inhoud van deze map biedt je oplossingen waarmee je met plezier en gezond in de branche aan het werk kunt gaan én blijven. Tot op hoge leeftijd.
Wij wensen je veel lees- en werkplezier!
   


   3   4   5   6   7