Page 9 - Gebra
P. 9

Dit laatste vind je mogelijk wel een beetje eng, maar ook hier biedt de bond hulp. Bijvoorbeeld met gratis loopbaantrajecten, maar ook met het project Werken aan werk dat je in alle vakbondshuizen kan vinden.’ en waken daar over de kwaliteit van het MBO-onderwijs en de waarde van de uitgegeven diploma’s. We vinden scholing namelijk belangrijk, maar dan moet het ook wel goede scholing zijn. Dus zorgen wij er voor dat als je eenmaal een diploma hebt behaald, je deze ook met trots aan een andere werkgever kunt laten zien.’
Die trots vindt Meijer belangrijk. ‘Ik vind dat mensen trots moeten kunnen zijn op hun baan en op alles wat ze daarbinnen doen. Maar hoe leuk het werk ook kan zijn, je moet je wel kunnen blijven ontwikkelen en kunnen rondkomen van wat je verdient. En krijg je dat niet, vraag er dan om. Of ga eens praten met een andere werkgever.
Dit laatste vind je mogelijk wel een beetje eng, maar ook hier biedt de bond hulp. Bijvoorbeeld met gratis loopbaantrajecten, maar ook met het project Werken aan werk dat je in alle vakbondshuizen kan vinden.’
 VAKBONDSLIDMAATSCHAP WAS NOOIT EERDER ZO GOEDKOOP
Het vakbondslidmaatschap is nog
nooit zo goedkoop geweest. Waar
de leden voorheen 1 a 2 procent van hun salaris aan lidmaatschapskosten betaalden, kost het nu 25 euro voor
de eerste vier maanden en daarna maximaal 16,20 euro per maand. Voor gepensioneerden en mensen met een laag inkomen zijn er speciale, lagere tarieven. En studenten zijn helemaal gratis lid.
Al met al krijgen FNV-leden bijna geld toe. Want wie het goed doet haalt meer uit zijn vakbondslidmaatschap dan het kost. Gratis hulp bij het invullen van je belastingpapieren bijvoorbeeld (en vaak geld terug). Of kortingen op verzekeringen, vakanties en meer. En niet te vergeten gratis diensten als een loopbaancheck, juridische bijstand op het werk (daar hoef je dus niet zelf meer een verzekering voor af te sluiten) en nog heel veel meer.
Dus word lid! Bel 088 368 03 68.
           
   7   8   9   10   11